loader image

Nieuwe directeur Royal ZAP / Semagri BV

door | okt 15, 2021

Robert Verbruggen is per 1 januari 2022 de nieuwe Directeur van Royal ZAP & Semagri BV 

Beste klanten, leden, leveranciers en relaties van Royal ZAP en Semagri BV, wij mogen u namens het bestuur van Royal ZAP melden dat per 1 januari 2022 Robert Verbruggen de functie als Algemeen Directeur gaat vervullen. 

Na de overname van Semagri BV in 2017 heeft Royal ZAP haar deuren geopend naar een nieuwe markt. De kennis en positie op het gebied van zetmeelrassen is in ontwikkeling gekomen, ook is de weg naar eigen consumptierassen een feit. Naast het areaal wat wij telen voor collega handelshuizen kwam de teelt van monopolierassen op gang voor Royal ZAP. Echter resulteerde dit binnen de organisatie tot de nodige veranderingen. Er werd geïnvesteerd in huisvesting, personeel en materiaal. Kantoor en expeditie verhuisde naar de Havenweg in Wieringerwerf, terwijl de oorsprong van het bedrijf; de zaaizaden, en het verzorgen van de verwerking van pootaardappelen anno 2021, nog steeds gehuisvest zijn in van Ewijcksluis, nabij Anna Paulowna. Daarbij wordt een nieuwe markt in Duitsland gecreëerd, met de opening van ons kantoor in Königsmoos. 

Onze huidige Directeur, Gerard de Geus heeft de aanzet tot deze veranderingen ingezet. Inmiddels is de tijd aangebroken om de visie verder uit te kristalliseren en samen met het team te bouwen aan een verdere toekomst voor Royal ZAP en Semagri BV. Met Robert Verbruggen als opvolger kijken we uit naar de nieuwe kansen in de agribusiness! 

In onderstaand begeleidend schrijven, alvast een eigen korte introductie van Robert: 

Beste klanten, leden, leveranciers en relaties; 

Middels dit schrijven wil ik mij alvast in het kort bij u introduceren. Op een later moment zal ik graag met eenieder nader kennismaken. Mijn naam is Robert Verbruggen, opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Wieringermeer. Ik ben 47 jaar, getrouwd met Marjo en samen hebben we twee zonen Stef van 13 en Twan van 11 jaar oud, woonachtig op een oud fruitteeltbedrijf net buiten Dronten. 

Per 1 januari zal ik Gerard opvolgen als algemeen directeur en mag ik mede invulling geven aan de herziene strategie en visie van Royal ZAP. 

Op dit moment ben ik nog werkzaam bij Chrysal International als Retail Channel Manager. Daar geef ik, vanuit Naarden, leiding aan een Europees sales team. Chrysal is wereldmarktleider op het gebied van bloemenverzorging. Dit begint op kwekerijen, meestal direct na de oogst van de bloemen, tot en met de bloemen die bij de consument op tafel staan. Na 16 hele mooie jaren bij een fantastisch bedrijf gewerkt te hebben, met verschillende internationale salesfuncties, vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. 

Na mijn bachelor HAS in Leeuwarden en Master in Food & Agribusiness te Deventer, ben ik mijn loopbaan begonnen bij Agrico. Gedurende 7 jaar was ik werkzaam als accountmanager en later als exportmanager voor CêlaVita. Eigenlijk ga ik nu dus letterlijk en figuurlijk “back to my roots”. 

Ook al was ik werkzaam in de bloemensector, de aardappelwereld ben ik blijven volgen. Middels de vakliteratuur, die ik nog altijd ontvang via mijn vader, bleef en blijf ik op de hoogte van de recente ontwikkelingen. Daarnaast ben ik betrokken bij de akkerbouwbedrijven van vrienden en buren in de Flevopolder. Over de afgelopen jaren is ook in de akkerbouw en specifiek de aardappelteelt veel veranderd op het gebied van innovaties, rasontwikkeling, resistenties, wet- en regelgeving. Dat zal de komende jaren zeker doorgaan. 

Het is dan ook een eer om straks leiding te mogen geven aan Royal ZAP en Semagri. Gezamenlijk gaan we een ambitieuze toekomst tegemoet. 

Robert Verbruggen 

4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial