loader image

Geslaagde rassendagen voor Royal ZAP

door | nov 19, 2021

Drie uitgelichte rassen

Klimatologische omstandigheden veranderen, aardappelrassen moeten daarin mee, zowel tafelaardappelen als aardappelen voor de industrie. Dunastar en Janke van Royal ZAP zijn voorbeelden van nieuwe rassen die vanwege hun bewaarcapaciteiten de laatste jaren meer in de belangstelling staan, zowel dichtbij als ver weg. Saprodi van Semagri Holland is een nieuw ras voor de industrie.

Janke

Royal ZAP’s Janke is ontstaan uit een kruising met Agria. De vleeskleur is identiek evenals haar verwerkings-doeleinden. Het verschil zit in de zeer lange bewaarperiode waarin bij Janke geen versuikering optreedt. Zij behoudt haar optimale verwerkingskwaliteiten en verslaat hiermee evenals de holle harten problematiek het ras Agria.
Klik hier voor meer informatie over Janke

Dunastar

Dunastar is een rood-schillig ras van Royal ZAP welke een goede knolzetting geeft met een hoge opbrengst van ovaal lange knollen met geel vlees. Deze aardappel hoort thuis in iedere keuken vanwege haar fantastische smaak en eenvoud. Het is sterk op schurft, virus en tamelijk sterk tegen phytophthora. Dunastar onderscheidt zich tijdens de lange bewaarperiode door haar ontzettend goede en lange kiemrust.
Klik hier voor meer informatie over Dunastar

Saprodi

Het Semagri zetmeelras Saprodi is zeer geschikt voor de verwerking tot zetmeel, maar ook voor verwerking in de vlokkenindustrie. Het ras levert een bovengemiddelde opbrengst per hectare en een hoog droge-stof-gehalte, daarnaast vormt het ras nauwelijks suikers tijdens het bewaarseizoen. Bovendien heeft dit ras zeer goede resistenties op het gebied van aardappelmoeheid en wratziekte. Dit maakt het ras zowel voor de teler als verwerkende industrie zeer interessant.
Klik hier voor meer informatie over Saprodi

Beeld: “Videofarmer”

4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
4 = Vatbaar 5 = Matig vatbaar 6 = Licht vatbaar 7 = Weinig vatbaar 8 = Zeer weinig vatbaar 9 = Niet vatbaar / resistent
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial