Over Royal ZAP

oorkonde_thHart voor ons werk sinds 1913 Royal ZAP
De Coöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelers-vereniging Anna Paulowna b.a. (ZAP) is een kleine telersvereniging, in een eeuw uitgegroeid van 11 naar rond de 40 leden. Wij mogen ons de oudste nog zelfstandig opererende pootgoed- en zaaizaadtelersvereniging noemen. En sinds ons eeuwfeest op 8 oktober 2013 mogen wij het predicaat Koninklijk , of Royal, voeren.

Sinds de oprichting in 1913 zijn wij gevestigd in van Ewijcksluis, een havenplaatsje in de Kop van Noord Holland. Vanwege het zeeklimaat zijn de teeltomstandig-heden voor pootgoed ideaal. De ZAP houdt zich al vier generaties lang bezig met de selectie, teelt en verkoop van pootaardappelen en zaaigranen. Het bestuur van de vereniging wordt gekozen uit de leden. Voor informatie over de vereniging neemt u contact op met de ZAP.

zap op lokatieKwaliteit en tevredenheid
De tijden veranderen, maar het doel van de vereniging is al een eeuw gelijk gebleven: het leveren van pootgoed en zaaizaad van uitmuntende kwaliteit. De goede kleigrond in de meest noordelijke polders van de provincie Noord Holland, het milde zeeklimaat, en een schat aan ervaring, zorgen ervoor dat onze producten zijn uitgegroeid tot eerste klas merkartikelen die hun weg vinden over de hele wereld. Uit een onderzoek onder de telers blijkt dat de Z.A.P.-leden zeer tevreden zijn over de coöperatie. Ondersteuning en advies van een gedegen team, collegialiteit en kennisoverdracht – binnen bijvoorbeeld onze studiegroepen – zijn de peilers van de vereniging.

Team
Een enthousiast team staat voor u klaar om u en uw product, van planten tot oogsten en van aankoop tot export, te begeleiden. Kijkt u bij pootgoed en/of zaaizaad voor het door ons geteelde assortiment. De ZAP wordt niet nerveus van de onvoorspelbaar- heid van de pootgoed- en zaaigranen markt. Wij zien het als een uitdaging!

Ons pootgoed vindt zijn weg over de hele wereld; van Uzbekistan, Begië en India tot Pakistan en Oekraïne!