Menu

Proefvelden

Royal ZAP heeft proefvelden in Nederland waar ieder jaar onze rassen en nieuwe zaailingen getest worden. Van zaailing tot aan commercieel succes worden de aardappelen beoordeeld op vele eigenschappen en kwaliteiten. Na bewezen kwaliteit op de proefvelden worden er bij industrieën en verpakkers commerciële velden aangelegd om de rassen breed onder de aandacht te brengen.

Elders in de wereld worden de rassen beproefd onder meer extreme omstandigheden en wordt gekeken naar o.a. droogte en hitteresistentie. Gezien het dreigende watertekort in vele delen van onze planeet worden deze beide eigenschappen steeds belangrijker.

De vele proefvelden worden door onze specialisten regelmatig bezocht en beoordeeld. Na jaren van beproeving kunnen de medewerkers, agenten en klanten van Royal ZAP aan de slag om een nieuw ras succesvol in de markt te gaan zetten.

Op ons proefveld in Lelystad wordt jaarlijks een open dag georganiseerd voor telers en afnemers, en kunnen de nieuwe rassen bekeken en vergeleken worden.

Royal ZAP

Facebook

Facebook Pagelike Widget