Menu

Semagri Zetmeelrassen

Semagri is leverancier van zetmeelmonopolierassen in de Europese zetmeel-telende landen, met in Nederland toelating tot teelt in het TBM gebied. Op een groot aantal proef-demovelden in alle zetmeel-telende landen in Europa worden onze rassen en nieuwe nummers vergeleken met de bestaande standaard rassen. Nieuwe nummers worden alleen opgenomen als deze over voldoende resistenties beschikken voor de betreffende teeltgebieden. Deze resistenties worden in eerste instantie bepaald door voorlopige container-toetsen bij gerenommeerde laboratoria.

De samenwerking met Sloots Aardappelkweekbedrijf, andere Nederlandse kwekers en buitenlandse kweekbedrijven gaan er voor zorgen dat er steeds nieuwe rassen zullen komen met hoge zetmeelopbrengsten en de juiste resistenties op gebied van aardappelmoeheid, wratziekte, Phytophthora, virus, droogte en Altenaria. Ook de bewaarbaarheid van de rassen is een belangrijk aspect. De veelbelovende kruisingen worden getest op diverse proefvelden in alle Europese zetmeel producerende landen.

Tijdens het groeiseizoen organiseert Semagri regelmatig rondleidingen op deze velden, zodat kennis gemaakt kan worden met de bekende rassen. Ook kunnen nieuwe ontwikkelingen met eigen ogen gezien worden. Deze dagen worden altijd aangekondigd via deze website, vakpers, post en e-mail.

Als u kennis wilt maken met één van de nieuwe rassen, dan is er altijd een proef/demoveld bij u in de omgeving. Dit veld kunt u op afspraak met een medewerker van Semagri bezoeken. Ook organiseert Semagri samen met verkooppartners jaarlijks een velddag.